מתכון מנצח של השף צחי מויאל
המלצה של דודו, מנהל סניף בנק יהב במלון דן.
יש שכנים ששווה להכיר...
************************************************************************
שלום רב בשלנים יקרים,
מדי פעם נבשל יחד מתכון מדהים לפי עונה או מועד מתקרב.
נשחק עם מתכונים מעדות, טעמים, מרקמים וצבעים שונים...
והפעם, בעקבות חגי תשרי הנפלאים בהם המטבח מלא
בריחות וטעמים בחרתי להביא לכם מתכון לדג סלמון
ברוטב תפוז וג'ינגר מתוק לצד "סלט כל טוב הארץ".
דג הסלמון הינה האריסטוקרט שבחבורה צבע מדהים
טעם מיוחד לכן הוא ראוי לככב בשולחן החג.
החומרים (עבור 6 סועדים) :
6 יח' פילה סלמון (150 גר לסועד לערך)
למשרה:
חצי כוס שמן זית כתית מעולה
3 כפות דבש
כפית ג'ינגר טרי קצוץ
כפית ענפי טימין טריים
כף שום קצוצה
מעט מלח גס ופלפל גרוס.
אופן ההכנה:
נכין את המשרה בקערה (נערבב טוב שכל החומרים יתמזגו)
נניח את הדג בתבנית שטוחה וניצוק מעל את המשרה ונניח בצד לחצי שעה.
במקביל נחמם מחבת טפלון עם כפית שמן זית ונצרוב את הדג (מהצד של העור) כדקה ונכסה בעזרת מכסה לא להפוך את הדג (הוא יתבשל מהאדים)
בסיום נעביר לתבנית עם נייר אפייה ל 5-6 דקות נוספות בתנור בחום 170.

הכנת הרוטב לדג:
לאותה מחבת שצרבנו את הדגים נוסיף 100 גר חמאה (חלבי)/מחמאה (פרווה) 2 כפות דבש מלח פלפל מעט טימין כף ג'ינגר מסוכר ומיץ מתפוז שלם נרתיח ונבשל כ 5 דקות על אש קטנה.

הכנת הסלט:
Displaying IMG-20151008-WA0002.jpgבקערה נערבב מגוון עלי בייבי בתוספת בצל סגול קצוץ, פקאן מסוכר
, קשיו, מעט עלי נענע, עלי בזילקום, חצי כוס גרגרי רימון ו-200 גר' אננס טרי חתוך לקוביות .
הגשה :
נניח בצלחת סלט עלים ומעל נניח את הדג נזלף בנדיבות מהרוטב
ובתיאבון.

חג שמח וצבעוני...
מוזמנים לבקר אותי בבלוג שלי – "הנשמה היא הקסם" וכמו כן להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי "אמהות ואבות מבשלים באהבה" שם תוכלו לקבל אין סוף רעיונות, מתכונים ותמונות.
שלכם – השף צחי מויאל.
************************************************************************
צחי מויאל, שף בכיר, קפטן נבחרת ישראל בעבר, מדליסט זהב בתחרויות בישול,
ובעל בלוג בשם "הנשמה היא הקסם" שבו עוקבים עשרות אלפי גולשים.
 

כל הזכויות שמורות מנהל קהילתי הגבעה הצרפתית © 2017 Powered by Kentico